Nebaví vás dřevěný plot? Vyzkoušejte WPC ploty a plotovky

27.10.2016

Už vás nebaví pravidelně brousit a natírat plot? Je váš plot sídlem hmyzu, dřevokazných hub nebo se dokonce objevila hniloba? Je čas na změnu – vyměňte stará prkna za nové WPC ploty a plotovky, které jsou na pohled i dotek k nerozeznání od dřeva, ale mají výhody plastu, proto jsou velmi odolné a údržbu potřebují jen minimální.

Souboj dřevo vs. WPC plotovka

Dřevěný plot je klasikou, která působí útulně, ale potřebuje nemálo péče. Materiál Woodplastic si proto vzal ze dřeva ty nejlepší vlasti, které nakombinoval s vybranými vlastnostmi plastu. Jaký je výsledek?

Dřevěný plot

Nový dřevěný plot je na pohled hezký a je velmi oblíbenou volbou. Ovšem po čase, kdy působí nepříznivé povětrnostní podmínky, připojí se obrůstání mechem, návštěvy hmyzu a loupající se barva, už takovou parádu nedělá.

A to stačí, aby uběhlo pár let. Aby dřevěný plot vypadal stále dobře, potřebuje každoroční péči a pravidelné nátěry.

plotovky

Výhody a nevýhody dřeva

+ dobrá cena
+ tradice
+ přírodní materiál
+ ekologicky nezávadné
+ příjemné na dotek
- náročná péče
- průběžné náklady na údržbu
- krátká životnost

Výhody a nevýhody WPC plotovek

+ záruka až 25 let
+ dlouhá životnost
+ vysoká odolnost
+ český výrobek
+ krásné a pohled i na dotek
+ široká barevná paleta
+ minimální údržba
+ stálobarevnost
+ ekologicky nezávadný materiál
+ obdobná práce jako se dřevem
+ lze snadno sladit s WPC terasami
- oproti dřevu vyšší pořizovací náklady, které se ale díky nízkým nákladům na údržbu brzy vrátí

Woodplastic plotovka

Woodplastic (zkratka WPC) plotovka je složená z dřevěné mouky a přírodního polymeru. Má tak na dotek i pohled vlastnosti dřeva, ale živostnost a údržbu plastu. Nemusíte tak prkna pravidelně brousit, natírat či jinak ošetřovat. Odolá nepříznivému počasí, škůdcům i houbám. Pořiďte si plot, který vám nebude dělat starost, ale jen radost!

Váháte? Přijďte se přesvědčit všemi smysly!

Pokud plánujete nový plot, ale váháte mezi dřevem a materiálem Woodplastic, zastavte se na některém z našich showroomů a prohlédněte si ploty a plotovky na vlastní oči i dotek. Uvidíte, že rozhodování bude ihned snazší. Pro více informací nás neváhejte kontaktovat.

15