Sauny

9.9.2014

Sauna je příjemným způsobem, jak relaxovat a uvolnit unavené tělo i mysl. Během saunování mozek uvolňuje endorfiny, které navozují pocity štěstí a pohody. Navíc pravidelné návštěvy sauny zlepšují imunitní systém a celkově jsou vhodné pro odpočinek i podporu zdraví. V zásadě rozdělujeme několik typů saun a na některé se dnes podíváme blíže.

Finská sauna

Klasická a asi nejvíce známá je finská sauna, která nabízí suché teplo v kombinaci s ochlazením (např. studený vzduch či lázeň). Díky této střídavé koupeli se tělo otužuje, prokrvuje a očišťuje. Teplota dosahuje 90 -110 °C, přičemž je ale zachována minimální vlhkost vzduchu. Pokud máte zájem o svoji soukromou saunu, zajišťujeme výrobu na míru a široký výběr materiálů.

Infrasauna

Pokud máte zdravotní problémy a lékař vám návštěvu klasické (finské) sauny nedoporučil, je tu ještě další možnost. Infrasauna (označována také jako infrakabina) je založena na keramických zářičích, které jsou používány i v inkubátorech pro novorozence.

Infratechnologie zajišťuje bezpečnou a léčivou vlnovou délku, která je pro lidské tělo přirozená. Infračervené záření proniká do svalové tkáně, ale přitom lidský organismus nijak nezatěžuje.

druhy saun

Domácí sauna

Pokud máte byt či málo místa v domě a toužíte po sauně, máme řešení i pro vás. V současné době není problém umístit domácí saunu i do menšího bytu, v podstatě stačí vytvořit prostor o něco málo větší než jeden metr čtvereční, kam se bez problému vejde „mini“ sauna. Jestli máte volné větší prostory, je možné připravit saunu přesně podle vašich a v závislosti na vašich představách.

Venkovní sauna

Máte chatu nebo velkou zahradu a sníte o venkovní sauně? Řešení je snadné. Individuální výroba zajišťuje originalitu, která podtrhne vzhled celé zahrady. Navíc venkovní sauna, to je krok k přírodě, čerstvému vzduchu a i k možnost ochlazení se přímo ve sněhu. Možnosti variant, jak venkovní saunu řešit, je celá řada. Neváhejte se proto při výběru obrátit na odborníky - jen tak si můžete být jisti, že budete investovat do kvalitních materiálů a zpracování, které ze sanování udělá skvělý zážitek.

Máte zájem o saunu? Kontaktujte nás, rádi s Vámi projdeme naši nabídku. Díky našim ověřeným dodavatelům zajišťujeme sauny na míru, a tak si u nás vybere opravdu každý. 

15