Jak rozpoznat kvalitní vířivku

9.9.2014

Pořídit si dnes vířivou vanu není vůbec žádný problém. Ale jak se zorientovat v nabídce? Zkusíme Vám poradit, jak si správně vybrat a užívat si výhody a relaxace kvalitních vířivek.

Jak vybrat vířivku

Nákup vířivky je velká investice. Ceny se pohybují cca od 90 – 500 tisíc. Kromě odlišné ceny mnohdy nepoznáte rozdíl, ale už při výběru byste se měli zaměřit na několik detailů. Jak tedy vybrat vířivku?

Kvalitní vanu poznáte už podle záruky od výrobce. U levných van je záruční doba dva roky, u kvalitních van až deset let. Životnost by měla být delší než dva roky, proto používáme kvalitní vstupní materiály a technologie a nebojíme se poskytnout záruku deset let.

Jak už je uvedeno výše, používáme pouze vysoce kvalitní materiály, které i po letech používání Vám budou sloužit. Neznačkové vířivky šetří na materiálech, aby dosáhli co nejnižší ceny. Například levný akrylát, který je vystaven slunečnímu záření se může deformovat a ztrácet svoji barvu.

jak poznat kvaltní vířivku

Vířivá vana a použité technologie

Měli byste se zajímat, jak je vířivá vana zaizolována. Levné vany používají plnou pěnovou izolaci. To znamená, že prostor technologie je vyplněn pěnou. Při poruše se musí všechna pěna vyřezat, aby se technik dostal k poškozenému místu. Naše vířivky využívají technologie tepelného štítu a získávají teplo i z motoru, skořepiny a potrubí a tím snižují náklady na provoz cca 200,- Kč/měsíčně. U levných van to je cca 500,- Kč/ měsíčně. Díky nízkoenergetickým čerpadlům a dokonalé izolaci ročně ušetříte tisíce korun.

Samozřejmě i u našich van může dojít k poruše některých komponentů. Rozdíl je hlavně v tom, že náhradní materiály jsou dostupné, i na starší modely. U neznačkových modelů se stává, že výrobce už ani neexistuje nebo neskladuje náhradní díly na starší modely.

Méně je někdy více

Při výběru vany byste měli mít možnost vyzkoušet sedačky a pohodlnost sezení a prostor pro umístění noh, abyste si s ostatními nepřekáželi. Místa k sezení a ležení by měla být pohodlná a nesmíte z nich sjíždět. Sedačka by měla být ergonomicky navržená a masírovat přesně ty části, které mají.

Při vývoji našich van spolupracujeme s předními fyzioterapeuty a nezáleží na množství trysek, ale na jejich správném rozmístění a funkčnosti, tak aby nedošlo k opačnému účinku vířivé vany.

Každý člověk je originál a taková by měla být i vana. Mít možnost vířivku si přizpůsobit svým potřebám je velmi důležité. U našich van si můžete vanu doplnit o aromaterapii, LED světlo, wellness programy aj. Neznačkové vířivky mají pouze základní výbavu bez možnosti úprav.

Čištění a údržba hraje velkou roli

Naše vířivky jsou vybaveny patentovaným samočisticím systémem, který vyčistí 100 % objemu vody za pouhých 15 minut. Skládá se ze správně navržených trysek, vysokoprůtokového skimmeru, dnového sání a výkonného filtračního čerpadla. Dnové sání pomáhá odsávat těžké nečistoty a není potřeba používat vodní vysavač.

Relaxaci Vám může zkazit nadměrný hluk, proto používáme odhlučněná čerpadla Evergreen. Zároveň tyto čerpadla využívají o 40 % méně energie než běžná čerpadla a přitom jsou výkonnější. Tím se snižují náklady na provoz.

Než se rozhodnete pro konkrétní vířivku, tak si zjistěte historii výrobce. Prodejce s nejasnou minulostí může kdykoliv zaniknout a Vy ztrácíte záruky. Přejeme vám, aby nová vířivka splnila vaše očekávání a Vy si užívali zaslouženou relaxaci v kruhu rodiny a přátel.

15