Propoťte se ke zdraví s finskou saunou

23.9.2015

Až z dalekého Finska k nám přišel blahodárný vynález, který je nejen účinným pomocníkem pro udržení pevného zdraví a dobré kondice, ale také skvělým relaxačním zážitkem. V zemi tisíci jezer je tato místnůstka stejně posvátná jako kostel. Řeč je samozřejmě o královně regenerace – finské sauně

Její návštěva nejen zpříjemňuje naši náladu, ale má velmi příznivý vliv na naši obranyschopnost a otužování organismu. Finská sauna rovněž hraje významnou roli pro celkovou detoxikaci těla.

Finská sauna vás může i vyšlehat

Právě finská sauna je nejznámějším druhem vůbec. V tomto stavení nemůžou chybět kamna s kameny, na které se čas od času nalévá voda, aby vzniklá pára na chvíli zvýšila vlhkost vzduchu, která je asi 5 – 10 %. Teplota v sauně se pohybuje okolo 90 °C, ale může být i vyšší.

V tradičních finských saunách je zvyk stimulovat kůži šleháním březovými větvičkami, což vede ke zlepšení prokrvení kůže. Vy ale místo nich můžete využít i masážní houbu nebo kartáč z přírodních vláken, kterým se budete masírovat.

6 důvodů, díky kterým se budete chtít zapotit ve finské sauně

• Posílíte svou imunitu. Bacily s vámi budou mít mnohem více práce.
• Zlepší se vám krevní oběh.
• Zbavíte se všech škodlivých látek ve vašem organismu.
• V dnešní době plné stresu jsou důležité i příznivé účinky na psychiku.
• Svaly se vám uvolní, saunování je i prevencí proti křečím.
• Dámy jistě ocení podporu lymfatického systému. Díky tomu je sauna účinným pomocníkem v boji s celulitidou a celkově bude vaše pokožka vypadat zdravěji.

finské sauny

Sauny na klíč nabízí větší požitek

Blahodárné účinky saunování jsou nám známy tisíce let, avšak až donedávna si mohl komfort vlastní sauny užívat jen málokdo. Nechat si doma postavit saunu na klíč bylo dříve nákladné, obtížně dostupné a náročné na prostor. Dnes je díky moderním domácím saunám situace úplně opačná a vlastní „potírnu“ může mít téměř kdokoliv.

Saunování ve finské sauně je doporučováno všem milovníkům důkladného pocení. Výjimkou jsou lidé trpící srdečními a infekčními chorobami a samozřejmě se nedoporučuje v těhotenství.

Proč si pořídit domácí saunu?

• Saunovat se můžete kdykoliv se vám zachce a nemusíte nikam jezdit.
• Pro většinu lidí je obzvláště důležité to, že v domácí sauně máte absolutní soukromí.
• Dokonce můžete také s klidem odložit ručník či plavky (což je při sanování doporučováno), které jsou často ve veřejných saunách povinné.
• Opomenout nelze ani hygienické hledisko. Za čistotu sauny ručíte jen a pouze vy.
Domácí saunu si můžete nechat postavit kompletně na míru. Díky tomu může být přesně taková, jakou si ji vysníte.

Saunasystem vám dodá domácí finskou saunu snů

Přišli jste na to, že si chcete odpočinout a zároveň udělat něco pro své zdraví ve své domácí finské sauně? Art Bazény vám pomohou dopřát si zážitek z této úžasné relaxace a společně s firmou Saunasystem chystají jejich prodej. Již brzy se můžete přijít podívat do našeho showroomu na dvě nové funkční sauny.

15